Ερωτήματα - Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 - 11.30

    Θέμα: «Διαχείριση Κρίσεων στη σχολική κοινότητα. Μελέτη περίπτωσης»

Υποβολή Ερωτημάτων από διευθυντές  - συντονιστες που θα απαντηθούν στην Ημερίδα Διαδικτυακής Ενημέρωσης.

banneria0


 

Σας παρακαλώ να μου απαντήσετε εάν μπορουν να αποχωρήσουν νόμιμα , ασυνόδευτοι απο άλλον ενήλικα ,  από το Δημοτικό σχολείο μαθητές/τριες ( όντας ανήλικοι , ηλικίας 6-12 ετών) μετά τη λήξη του σχολικού  προγραμματος, ή πριν τη λήξη του ,  είτε με υπογεγραμμένη εκ των προτέρων  υπεύθυνη δήλωση  γονέα ή κηδεμόνα είτε με προφορική  άδεια η οποία δόθηκε  μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον   γονέα ή κηδεμόνα .

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Λαζαριδης Ευστ. Λαζαρος 

Δάσκαλος -Νομικός 

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΓΟΝΕΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ.

ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΧΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ. ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΗΡΕΙ.

ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΒΩ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

 

 

Ανεμβολιαστος  υπάλληλος διαπιστώνεται ότι είναι στενή επαφή κρούσματος και παραμένει στην οικία του για πέντε μέρες. Μετά από επανάληψη κάποιων ημερών Ο υπάλληλος ξαναβρίσκεται μέσω της ιχνηλάτησης στενή επαφή κρούσματος παραμένει στην οικία του για άλλες πέντε μέρες Αν αυτό γίνεται κατ επανάληψη πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί? Προβλέπει κάτι η νομοθεσία?

Ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις των διευθυντών των σχολικών μονάδων σε περίπτωση που απουσιάζει κάποιος μαθητής για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και υπάρχει επικοινωνία με τους γονείς οι οποίοι χρησιμοποιούν αόριστες δικαιολογίες για τη μη φοίτηση του παιδιού τους.Θα πρέπει να διαβιβαστεί έγγραφο στην εισαγγελία?