Γενικά Ερωτήματα προς την ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Εβδομαδιαία Περιοδική Υποβολή Ερωτημάτων από εκπαιδευτικούς - μαθητές - γονείς προς την ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για εκπαιδευτικά θέματα. Online Απάντηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή.
(Οι ερωτήσεις-απαντήσεις πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη ώρα εβδομαδιαίως, έπειτα από ενημέρωση από το site της ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας)


platforma erotiseon

Είμαστε καλυμμένοι νομικά αν χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα σύγχρονης επικοινωνίας (Webex);

AΠΑΝΤΗΣΗ

 H χρήση της λύσης Webex για τη σύγχρονη τηλεεκπαίδευση έχει υποδειχτεί από το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα με προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης. Επομένως είστε καλυμμένοι. Θα προτείναμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επικοινωνία με τους μαθητές σας.

Καλησπέρα σας!

Έχετε κάποια ενημέρωση σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία?

Με ποιό τρόπο θα λειτουργήσουν με τις υπάρχουσες αίθουσες και τις αποστάσεις που προβλέπονται για την ασφάλεια των παιδιών μας.

AΠΑΝΤΗΣΗ

 Το άνοιμα των σχολείων είναι κεντρική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις.

Καλημέρα. Το 5ο λύκειο Καλαμαριάς έχει ήδη συμπληρώσει 12 ημέρες κατάληψης. Θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης πριν εξοργιστούν τελείως οι γονείς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Οι ημέρες κατάληψης του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες από την Διεύθυνση του Σχολείου έχουν ήδη δρομολογηθεί προς αναπλήρωση.

Το τελευταίο διάστημα  υπάρχουν 2 μέρες κατάληψης και είμαστε σε συνεργασία με τον δήμο, το σχολείο και το σύλλογο γονέων ώστε με εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία αύριο πρωί να έχει λυθεί το θέμα. 

Γιατί έκλεισε η φόρμα αναρτησης σχολικών εφημερίδων ;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kαλό σας μεσημέρι

Η φόρμα ανάρτησης σχολικών εφημερίδων και περιοδικών  δόθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση προς τις σχολικές μονάδες έπειτα από ενημέρωση που μας ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και είχε συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.
Εαν επιθυμείτε να μας αποστείλετε εκπρόθεσμα τα στοιχεία της σχολικής σας εφημερίδας, μπορείτε να  τα υποβάλλετε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. (Να περιλαμβάνεται εκεί τίτλος εφημερίδας, όνομα σχολικής μονάδας, στοιχεία επικοινωνίας, URL σε περίπτωση ηλεκτρονικής μορφής.)

Μπορείτε να ενημερώσετε αν αναπληρωτής ΕΒΠ που όμως κατέχει και πτυχίο πανεπιστημίου έχει διαφορά στην μισθοδοσία του

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλό σας μεσημέρι.

Επειδή το απαραίτητο προσόν της πρόσληψής σας είναι πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσλαβάνεστε και μισθοδοτήστε σύμφωνα με το ανωτέρω αυτό προσόν.
Επομένως δεν μπορείτε να μισθοδοτηθείτε ως πτυχιούχος ΑΕΙ.
 

Καλή χρονιά με υγεία!
Παρά τις εργώδεις προσπάθειες του τμήματος myschool, κάποια ΚΕΣΥ της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχουν επιβεβαιώσει ποτέ στο myschool, με αποτέλεσμα να μην έχει επιβεβαιώσει ποτέ και η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Τι προτίθεσθε να κάνετε για αυτό; (σχετ. βλ. 165514/ΓΔ5/22-10-2019)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλό σας μεσημέρι και χρόνια πολλά.
Είμαστε σε επικοινωνία με τα αρμόδια ΚΕΣΥ για το θέμα επιβεβαίωσης και θα το διευθετήσουμε άμεσα.
---------------------
Μετά από ενημέρωση:
Ο μεγαλύτερος αριθμός ΚΕΣΥ έχει κάνει επιβεβαίωση.  Τα εναπομείναντα ΚΕΣΥ θα ενημερωθούν άμεσα για να προβούν σε επιβεβαίωση, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα επιβεβαίωσης και από την ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας.

Καλημέρα σας. Έχουμε καταθέσει ορισμένοι αναπληρωτές ΕΕΠ τα μεταπτυχιακά μας για αναγνώριση ως προς τη συνάφεια και την χορήγηση ΜΚ απο τέλη Οκτωβρίου. Μπορείτε να μας ενημερώσετε που βρίσκεται η διαδικασία; 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Kαλημέρα σας. Για το ερώτημα σας σχετικά με την κατάθεση μεταπτυχιακών αναπληρωτών ΕΕΠ για να αναγνωριστεί  ως προς τη συνάφεια και την χορήγηση ΜΚ, η όλη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Έχουν ήδη υπογραφεί και ανακοινωθεί.

Καλησπερα σας ,εξακολουθει και παραμενει το προβλημα σχετικα με την τοποθετηση εκπαιδευτικου πληροφορικης 2ο δημοτικο Κουφαλιων.Η θεση ειναι κενη και το μαθημα δεν γινεται .Μια πιο  συγκεκριμενη απαντηση σας παρακαλω.Στελλα Βαλσαμακη Προεδρος Ενωσης Γονεων Α/θμιας Δ.χαλκηδονος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η τοποθέτηση εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο σχολείο είναι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Α/θμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης. 
Έχει υπάρξει επικοινωνία με την Διεύθυνση για αυτό το θέμα. Προτείναμε συγκεκριμένες εναλλακτικές κάλυψης του κενού.
Απομένει η εφαρμογή τους από την Διεύθυνση. 

Καλημέρα σας.

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε εαν θα γίνει φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Ευχαριστούμε πολύ.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλημέρα σας. Μόλις σήμερα ήρθε η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα σταλεί έγγραφο προς τις σχολικές μονάδες   ώστε από τον Ιανουάριο να ξεκινήσει το πρόγραμμα και οι επισκέψεις των μαθητών.

καλημέρα σας

θα θελα να με ενημερώσετε αν προκειται να αλλάξει το σύστημα πανελληνιων εξετάσεων.

Πιστεύετε ότι ειναι σωστό για τους μαθητές να έχουμε συχνές αλλαγές στο σύστημα εξετασεων;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η διαμόρφωση του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ειναι αποκλειστικό θέμα του Υπουργείου Παιδείας. 

Ενα όσο το δυνατό μονιμο σύστημα εξετάσεων θα ήταν προς όφελος των μαθητών.