Γενικά Ερωτήματα προς την ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Εβδομαδιαία Περιοδική Υποβολή Ερωτημάτων από εκπαιδευτικούς - μαθητές - γονείς προς την ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για εκπαιδευτικά θέματα. Online Απάντηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή.
(Οι ερωτήσεις-απαντήσεις πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη ώρα εβδομαδιαίως, έπειτα από ενημέρωση από το site της ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας)


platforma erotiseon

Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Ιωάννα Προδρομίδου και είμαι φιλόλογος. Τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια ο αριθμός των αποσπασμένων φιλολόγων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτούς που πραγματικά χρειάζεται.Συγκεκριμένα, τα σχολικά έτη 2017-2019 η Ανατολική Θεσσαλονίκη ζήτησε από τη Δυτική πλεονάζοντες φιλολόγους , ενώ τη φετινή χρονιά στις 21.10.2019 τα κενά που δόθηκαν για τους αναπληρωτές ήταν περίπου είκοσι, ενώ στην πορεία προέκυψαν κι άλλα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω , αν πρόκειται να συνεχιστεί το φαινόμενο αυτό και την επόμενη σχολική χρονιά, αφού εσείς είστε καινούριος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και είναι πιθανό να μη γνωρίζετε τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Τα κενά των φιλολόγων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο είναι αρκετά κι ελπίζω να τα καλύψετε φέτος με αποσπασμένους. Με εκτίμηση, Ιωάννα Προδρομίδου.

AΠΑΝΤΗΣΗ

 κ. Προδρομίδου, η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της. Ειδικότερα για τη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης τόσο κατά τις προηγούμενες αλλά και για την τρέχουσα σχολική χρονιά υποβάλλουμε το σύνολο των αναγκών προς κάλυψη με απόσπαση από άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Απλά η δυναμική των κενών - λειτουργικών αναγκών μεταβάλλεται διαρκώς με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες ανάγκες να καλύπτονται είτε με προσλήψη αναπληρωτών, είτε με μετακινήσεις πλεοναζόντων. 

Τι γίνεται όταν οι γονεις που αιτουνται εγγραφης του τεκνου τους αρνουνται να προσκομισουν βιβλιαριο υγειας ή οποιοδήποτε εγγραφο όπου να αναγραφεται αν το παιδί είναι εμβολιασμενο.

AΠΑΝΤΗΣΗ

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή του μαθητή/τριας, είναι υποχρεωτική η προσκόμιση  δικαιολογητικού (βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο) στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. Σε περίπτωση αδυναμίας εγγραφής λόγω μη εμβολιασμού, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία με τοπικούς φορείς, ΟΤΑ, Κέντρα Στήριξης Ευπαθών Ομάδων, Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΠΕΔΔΥ, Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσοκομεία, Ιατρικά Κέντρα, Φορείς Κοινωνικής Στήριξης καθώς και με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγείται επικοινωνία του/της Διευθυντή / Διευθύντριας της σχολικής μονάδας με το φορέα που θα προβεί στον εμβολιασμό.

Είμαστε καλυμμένοι νομικά αν χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα σύγχρονης επικοινωνίας (Webex);

AΠΑΝΤΗΣΗ

 H χρήση της λύσης Webex για τη σύγχρονη τηλεεκπαίδευση έχει υποδειχτεί από το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα με προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης. Επομένως είστε καλυμμένοι. Θα προτείναμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επικοινωνία με τους μαθητές σας.

Καλησπέρα σας!

Έχετε κάποια ενημέρωση σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία?

Με ποιό τρόπο θα λειτουργήσουν με τις υπάρχουσες αίθουσες και τις αποστάσεις που προβλέπονται για την ασφάλεια των παιδιών μας.

AΠΑΝΤΗΣΗ

 Το άνοιμα των σχολείων είναι κεντρική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις.

Καλημέρα. Το 5ο λύκειο Καλαμαριάς έχει ήδη συμπληρώσει 12 ημέρες κατάληψης. Θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης πριν εξοργιστούν τελείως οι γονείς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Οι ημέρες κατάληψης του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες από την Διεύθυνση του Σχολείου έχουν ήδη δρομολογηθεί προς αναπλήρωση.

Το τελευταίο διάστημα  υπάρχουν 2 μέρες κατάληψης και είμαστε σε συνεργασία με τον δήμο, το σχολείο και το σύλλογο γονέων ώστε με εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία αύριο πρωί να έχει λυθεί το θέμα. 

Γιατί έκλεισε η φόρμα αναρτησης σχολικών εφημερίδων ;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kαλό σας μεσημέρι

Η φόρμα ανάρτησης σχολικών εφημερίδων και περιοδικών  δόθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση προς τις σχολικές μονάδες έπειτα από ενημέρωση που μας ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και είχε συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.
Εαν επιθυμείτε να μας αποστείλετε εκπρόθεσμα τα στοιχεία της σχολικής σας εφημερίδας, μπορείτε να  τα υποβάλλετε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. (Να περιλαμβάνεται εκεί τίτλος εφημερίδας, όνομα σχολικής μονάδας, στοιχεία επικοινωνίας, URL σε περίπτωση ηλεκτρονικής μορφής.)

Μπορείτε να ενημερώσετε αν αναπληρωτής ΕΒΠ που όμως κατέχει και πτυχίο πανεπιστημίου έχει διαφορά στην μισθοδοσία του

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλό σας μεσημέρι.

Επειδή το απαραίτητο προσόν της πρόσληψής σας είναι πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσλαβάνεστε και μισθοδοτήστε σύμφωνα με το ανωτέρω αυτό προσόν.
Επομένως δεν μπορείτε να μισθοδοτηθείτε ως πτυχιούχος ΑΕΙ.
 

Καλή χρονιά με υγεία!
Παρά τις εργώδεις προσπάθειες του τμήματος myschool, κάποια ΚΕΣΥ της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχουν επιβεβαιώσει ποτέ στο myschool, με αποτέλεσμα να μην έχει επιβεβαιώσει ποτέ και η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Τι προτίθεσθε να κάνετε για αυτό; (σχετ. βλ. 165514/ΓΔ5/22-10-2019)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλό σας μεσημέρι και χρόνια πολλά.
Είμαστε σε επικοινωνία με τα αρμόδια ΚΕΣΥ για το θέμα επιβεβαίωσης και θα το διευθετήσουμε άμεσα.
---------------------
Μετά από ενημέρωση:
Ο μεγαλύτερος αριθμός ΚΕΣΥ έχει κάνει επιβεβαίωση.  Τα εναπομείναντα ΚΕΣΥ θα ενημερωθούν άμεσα για να προβούν σε επιβεβαίωση, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα επιβεβαίωσης και από την ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας.

Καλημέρα σας. Έχουμε καταθέσει ορισμένοι αναπληρωτές ΕΕΠ τα μεταπτυχιακά μας για αναγνώριση ως προς τη συνάφεια και την χορήγηση ΜΚ απο τέλη Οκτωβρίου. Μπορείτε να μας ενημερώσετε που βρίσκεται η διαδικασία; 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Kαλημέρα σας. Για το ερώτημα σας σχετικά με την κατάθεση μεταπτυχιακών αναπληρωτών ΕΕΠ για να αναγνωριστεί  ως προς τη συνάφεια και την χορήγηση ΜΚ, η όλη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Έχουν ήδη υπογραφεί και ανακοινωθεί.

Καλησπερα σας ,εξακολουθει και παραμενει το προβλημα σχετικα με την τοποθετηση εκπαιδευτικου πληροφορικης 2ο δημοτικο Κουφαλιων.Η θεση ειναι κενη και το μαθημα δεν γινεται .Μια πιο  συγκεκριμενη απαντηση σας παρακαλω.Στελλα Βαλσαμακη Προεδρος Ενωσης Γονεων Α/θμιας Δ.χαλκηδονος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η τοποθέτηση εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο σχολείο είναι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Α/θμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης. 
Έχει υπάρξει επικοινωνία με την Διεύθυνση για αυτό το θέμα. Προτείναμε συγκεκριμένες εναλλακτικές κάλυψης του κενού.
Απομένει η εφαρμογή τους από την Διεύθυνση.